Typen helpers: ik stel je voor aan jouw lichtteam

We zijn niet alleen. En veel mensen voelen energie. Energie in een ruimte, energie van de ander. Of… energie uit een andere sfeer.
In deze blog wijd ik niet uit over sferen en dimensies, maar wel over jouw team van licht. Jouw helpers. Daarmee bedoel ik iedereen die je bijstaat vanuit de energie van de bron, het goddelijke, het fijnstoffelijke, source, hoe je het ook wilt noemen.
Wat is een lichtteam en waaruit kan dat team bestaan? Waarom kan het zo fijn zijn om nog beter te gaan samenwerken met dit team? Hoe doe je dat dan?

Gelaagdheid en de connectie met jouw binnenwereld

Alles om ons heen heeft een bepaalde gelaagdheid. Net als dat je bij jezelf laagjes afpelt, processen doorgaat, je blik verruimt, werkt het eigenlijk ook zo met alles om ons heen.
Dat maakt ook dat sommige mensen als vanzelf energie aan kunnen voelen van iets of iemand, terwijl er niets tastbaars, fysieks te zien is. Of, dat anderen heel gevoelig zijn voor sferen en spanning, in een ruimte waar bijvoorbeeld niemand is, maar waar even daarvoor een ruzie had plaatsgevonden.
En anderen herkennen zichzelf misschien in het plaatje van niets gevoeld of ervaren te hebben, maar wel een grote interesse om zich dieper te connecten met die onzichtbare wereld.
Een wereld die niet onzichtbaar is, maar die je heel vaak betreedt met andere zintuigen dan je fysieke ogen of het horen van buitenaf via je oren. Het is een wereld die je meer van binnenuit voelt. Via een weten, via een stem in je hoofd die de jouwe is maar dan veel zachter, wijzer. Of vanuit een sterk voelen in je lichaam en daarmee informatie kunnen ontvangen.

Welk lijntje heb jij het meest ontwikkeld?

Hoe meer je je afstemt op je lichaam, je emoties, je rondtollende gedachten, hoe meer je de aandacht en ruimte gaat geven aan jouw binnenwereld. En via jouw binnenwereld wordt er gecommuniceerd door onze helpers.
Door sensaties en kippenvel in je lichaam of een warm gevoel bij je hart. Door zeer blije gevoelens die in je opkomen, of door gedachten ingesproken door je gids. Het kan op allerlei manieren en de weg die voor jou het meeste openligt wordt gebruikt door jouw helpers. Met openligt bedoel ik dan ook, waar ben jij het meest in ontwikkeld?
Ben je iemand die veel voelt om zich heen, ook de onrust of pijn van een vriendin of buurvrouw, in je hart bijvoorbeeld. Of weet je vaak iets op voorhand, zonder het te kunnen rationaliseren hoe. Misschien herken jij je wel in zeer visueel ingesteld of juist auditief.
Hetgeen wat jou het meest ligt, via die lijn staan jouw helpers met jou in een, lees: continue verbinding.

Typen helpers

We hebben een heel team om ons heen, wat ons helpt bij onze uitdagingen, talenten en successen. Een groep die zich in de fijnstoffelijke laag bevindt. Zonder lichaam, maar wel met alle informatie en een zeer hoge intelligentie, die precies weet wat er in jou omgaat, wat je kan helpen, wanneer je bij jezelf vandaan gaat, en, hoe je een vervuld leven kan leiden.
Ik noem de belangrijkste voor je op, en belangrijk te melden: vanuit MIJN ervaringen en waarheid. Dus volg en voel vooral de jouwe ♡

Gidsen
Gidsen zijn helpers die al eerder op deze aardbol (of andere planeet) hebben rondgelopen en ons helpen in ons huidige leven vanuit die andere – fijnstoffelijke – laag. Ze weten alles van de uitdagingen en worstelingen die je meemaakt in je leven. In het zoeken naar wat je hier te doen hebt, in het verlangen naar een vervuld, liefdevol leven.
Je hebt meerdere gidsen die zich op sommige momenten in je leven vaak bij grote veranderingen, aandienen en toegevoegd worden aan je team. Schrijf je graag, dan kan het heel goed zijn dat je een gids hebt met dezelfde gave en die jou inspireert via woorden, toevalligheden, wat dan ook, om te gaan schrijven.

Hoofdgids
We hebben allemaal een hoofdgids. Dat is de gids waarmee ik mensen in contact breng in mijn praktijk, tijdens een reading of tijdens de workshop automatisch schrijven. Deze gids is de belangrijkste schakel. Hij of zij houdt overzicht en leiding over jouw lichtteam, stuurt aan, coördineert en helpt je met alles in je leven, vanaf het moment dat je geboren wordt tot en met het overlijden. Deze helper kent de grote lijnen in je leven, helpt je om je dromen te verwezenlijken, je angsten aan te kijken. Een zeer waardevolle energie dus, die je kan helpen je te bekrachtigen in jouw potentieel.

Hulpgidsen
Naast de hoofdgids, zijn er hulpgidsen. Zoals ik al noemde, een gids die je ondersteunt in je hobby of baan als schrijver, maar ook wanneer je voor het eerst moeder wordt of een heel ander pad op gaat in je leven. Misschien voel je dit al wel eens, dat je energie verandert bij grote wendingen en ook dat er nieuwe inspiratie, nieuwe ideeën en interesses kunnen ontstaan. Vaak gaan die gepaard met nieuwe gidsen om ons heen.

Overleden dierbaren kunnen ook hulpgidsen voor ons zijn. Ze kunnen de hoofdgids ondersteunen, omdat ze een wens hebben jou te helpen met wat dan ook in je leven. En waar een overleden dierbare vaak nog een keer gaat incarneren, zal een hoofdgids dat niet meer doen en vanuit het licht, goddelijke, fijnstoffelijke blijven ‘gidsen’.
Waar een overleden dierbare ook voor eigen processen en karma lering kan trekken uit het begeleiden van jou op je pad, heeft een hoofdgids dat niet meer. Die is er enkel voor jouw plan en pad, en hoe meer jij in je kracht staat hoe lichter en liefdevoller de wereld wordt. Dat is het hoogste doel voor de gids.

Helende gidsen
Er zijn gidsen die ‘healing’ geven. Die noem ik helende gidsen, die kunnen helpen met heling bij lichamelijke, mentale, emotionele vraagstukken. Vaak voor het slapengaan vraag ik deze spirits om hulp.

Lopers
Een soort gidsen die voor ons al die tekens, symbolieken, personen, etc, op ons pad brengen. Deze helpers kun je gericht vragen om dingen te laten ontstaan, of het nou gaat om een vrije parkeerplek of een teken dat jij de baan moet nemen. Zij staan in een krachtige verbinding met jouw intenties… dus ben je bewust waarop jij je aandacht richt om nog gerichter te co-creëren.

Engelen
Over engelen zijn al veel boeken geschreven, kaartensets ontwikkeld, maar ook zijn engelen vaak verbonden aan het begrip god, religie. Vaak zie je beelden van engelen in kerken en in hele oude verhalen van het begin van de mensheid.
Engelen zijn veel ouder en niet verbonden aan een religie. Vóór de mensheid en religies, bestonden ze al. Ze worden vaak beschouwd als goddelijke wezens, die niet geïncarneerd zijn op aarde, maar enkel vanuit die andere laag ons helpen.
Met engelen heb ik weinig contact nog, maar wel met mijn beschermengel. Nodig deze energie eens uit in je energieveld om het verschil met de gids te ervaren. Er zijn vast volop meditaties te vinden zodat je dit op een positieve manier kunt gaan ervaren.

Voorouders
Voorouders kunnen ook fungeren als een gids. Dat kunnen voorouders zijn van honderden jaren geleden, al lang vergeten, maar die jou wel kunnen helpen met heling en groei van zaken die zich al geruime tijd voortbewegen langs de hele voorouderlijn.

Jouw hogere zelf
Last but not least: jouw eigen ziel! Dat deel van jouw ziel wat zich in de hogere dimensies bevindt, die laag van bewustzijn waarop jouw team ook fungeert (en op nog meer lagen).
Jouw ziel werkt samen met je team, vooral met je hoofdgids. En jouw ziel weet alles over jouw potentie en de essentie van wie jij bent. Waar een gids vaak een adviserende rol aanneemt richting jouw vragen en keuzes, voel ik bij mijn eigen ziel vaak een diepe bekrachtiging van mijn ‘zijn’.
Ook met jouw hogere zelf kun je in contact komen, hiervoor heb ik een meditatie opgenomen:

De energie om ons heen is er altijd, maar vraag bewust om hulp en richting!

We hebben allemaal een eigen vrije wil. Dat maakt dat we op subtiele wijze altijd gesteund en geholpen worden door ons lichtteam. Dat kan door personen en situaties op ons pad, mogelijkheden en kansen.
Maar als wij nóg gerichter willen samenwerken met dit team, dan mogen we dat vragen. Op die manier ga je nog meer voelen dat er een samenwerking is. Dat er een antwoord komt op jouw wens of hulpvraag. Dat je kunt gaan kijken, voelen en handelen op al die subtiele lagen. Dat zaken opeens kloppen en vanzelf gaan…
Kortom, vraag om hulp voor de kans op werk, of heling voor jouw pijnlijke buik. Werk met tekens en symbolen en voel bovenal de overgave in jezelf groter worden.

Het verhaal is nooit af…
Er is nog zoveel meer te vertellen!
En juist te ervaren.

Ik wens je veel joy in deze liefdevolle connectie met jouw lichtteam.