5 tips voor een lichter leven

tips voor een lichter leven

‘Als ik kan zijn wie ik ben, dan wordt alles lichter. Als ik ben wie ik ben, dan is alles lichter.’

Voortgekomen uit het licht, zoeken we soms toch ons hele leven (of meerdere) naar ons licht. We zoeken ver en diep, reizen de wereld af op zoek naar dat ene. Die geweldige life breaking ervaring, naar dat ene moment wat alles kan veranderen, wat iets in gang kan zetten en de ogen kan openen.

Op zoek naar magie

Als we fysiek gaan reizen, zeggen we eigenlijk dat we ergens in de tijd iets tegen hopen te komen. Iets te ervaren wat ons zo diep raakt, opdat we het roer om durven gooien of ons hart durven volgen. We willen zo graag openbreken, dus plaatsen we onze verwachtingen in de tijd en op de plek waar The Magic mag gebeuren.

Die magie reist dwars door alle tijden heen met je mee. En is op elk moment in je leven beschikbaar. Soms werken we te hard om de juiste omstandigheden te creëren zonder te beseffen dat we het stiekem vanuit het hoofd willen regelen. Maar, wat weet het hoofd? Wat kan hij weten vergeleken met een ziel die al miljoenen ervaringen heeft doorleefd?

De weg naar het licht is die van zachtheid, ruimte en overgave. Elk moment kun je een stapje dieper naar binnen. Vanaf de bank, jouw huiskamer op je meditatiekleedje of vanaf een berg in de Himalaya.

Jouw hart weet het antwoord al. Laat haar je de weg tonen en weet dat je alles kunt creëren en dat de magie met jou is. Overal. 

5 tips voor een lichter leven

  1. Jouw waarheid. Besef dat iedereen een eigen waarheid heeft. Ga op zoek naar die van jou, die verbind je met je eigen kracht, jouw waarden en de richting die je op wilt met je leven.
  2. Het grotere plaatje. Doe af en toe een stapje terug of wat minder, en bekijk alles in een groter perspectief of door de ogen van een ander. We zitten vaak in een rollercoaster van ervaringen, patronen, aangeleerde structuren en systemen. Als we alleen maar opgaan in alles buiten ons, worden we zo afgeleid dat we de binnenwereld in ons niet meer voelen. De wereld die ons meer verteld over passies, dromen en wat je hier komt doen.
  3. Positieve emoties. Er gaat een rimpeleffect van energie van je uit wanneer je blijheid en positiviteit uitstraalt. Als je je motieven en gedragspatronen aanpast, stroomt de energie vrij in cirkels om je heen en is van invloed op je wensen en waarin jij gelooft.
  4. Verleg je energie. Ga eens na waaraan je de meeste energie geeft en ook hoe je dit in balans kunt brengen met de dingen waar jij juist energie van krijgt. Hoe meer energie we afgeven en verliezen, hoe verder we onszelf elke keer van wie we zijn verwijderen.
  5. Manifesteer in liefde. Wanneer jij in jezelf blijft geloven en daarmee in jouw hart, jouw dromen en verlangens, dan houd je de weg open. Wanneer je zacht en liefdevol kunt blijven naar jezelf en blijft visualiseren en dromen over wat je verlangt, dan kun je het beste geholpen worden door jouw spirits in de energie. Wanneer je durft te geloven in jezelf en jezelf alles leert gunnen wat jij verdient, dan zit in je een hogere energie die meer op dezelfde golflengte zit als jouw daadwerkelijke verlangens en dromen. En daarmee makkelijker te creëren zijn.