De weg van het hart

je hart volgen

Het hart

De verbinding met het hart gaat verder dan een wezenlijk orgaan wat jou in leven houdt. Het hart is een wijs, spiritueel ‘instrument’. Een gevoelig kompas, wat je leidt naar jouw diepste verlangens, maar ook je diepste gevoelens zoals die van eenzaamheid, dankbaarheid, tevredenheid of berusting.

Het hart kan jou voorbij je emoties brengen die je vaak zo in de weg staan, afleiden of omlaag halen. Stel je een mooie stralende zon voor die met haar zonnestralen dagelijks miljarden schepsels, wezens en mensen bereikt. Dat kan alleen maar als ze zich focust op haar kracht en haar pad; haar baan rond het centrum van het melkwegstelsel, terwijl ze iedereen om haar heen in het licht kan zetten.

Jouw licht

Jij hebt ook een innerlijke zon in je. En bent geboren met het idee om te gaan stralen. Dat doe je, wanneer je je pad volgt en je levensopdracht vervult. Dan leef je jouw licht, sta je in je kracht. En in plaats van te denken dat je anderen te kort doet door te kiezen voor jouw mooie energie, ben je dan juist een bron van inspiratie, waardoor mensen heel natuurlijk en positief geraakt kunnen worden in wie zij zijn en wat zij te brengen hebben hier op aarde.

De maatschappij waarin we leven leert ons aan te passen, het systeem in stand te houden, hogerop te komen met een carrière, voldoen aan bepaalde richtlijnen. Maar leren we ook daadwerkelijk waar we gelukkig van worden? Hoe we met onze emoties om kunnen gaan? Hoe we ons hart kunnen openen, in de eerste plaats van onszelf maar daarmee ook voor de rest van de wereld?

De weg

De weg naar het hart is die van kiezen voor jezelf. Geluksmomenten creëren, ruimte maken voor jouw behoeften en creativiteit. De intentie uitspreken naar jezelf en/of naar boven dat je je wilt openen voor jezelf en al het moois wat je hart je kan brengen. Het gaat over kiezen voor zachtheid, kiezen voor rust en goed luisteren naar je lichaam. Dan leer je signalen herkennen, hoe je erbij zit, hoe iets voelt, of je gaat stromen van bepaalde ervaringen of juist blokkeert. Dan ‘weet’ je soms of iets goed voor je is of niet. 

En al die momenten en keuzes zijn de stralen van je eigen zonlicht wat jou voedt. Met liefde. En geduld. De weg kan oneindig voelen, eenzaam en zwaar. Maar hoe meer je focust op wat jij nodig hebt in plaats van moet, dan ga je het trappetje al af naar beneden vanuit je hoofd naar je hart.