Verbinden met je kind door liefdevol naar jezelf te kijken

Van mijn kinderen écht genieten, in verbinding, heb ik moeten leren. Zo gauw was ik afgeleid door alles om me heen. Prikkels, mensen, mijn telefoon, maar ook mijn mind die constant zichzelf verloor in herinneringen, triggers, vragen of de toekomst.

Verbinden met jezelf is verbinden met de wereld om je heen

Dat echt verbinden en connecten lijken we in deze tijd soms een beetje verloren te zijn. The mind is wondering all the time en het vergt discipline en training om naar het Nu te gaan in een wereld die zoveel vraagt, waar zoveel binnenkomt, afleidt en moet. 

Maar wanneer ik dan in connectie ben met mezelf, dan zijn er alleen maar voordelen. Het is rustig in mijn hoofd en lichaam. Mijn hart staat meer open en oppervlakkige verlangens en behoeften zijn er niet. Ik voel nog steeds, alleen ik sta los van mijn gedachten, emoties en eventuele angsten. Ik hoef even niets en er is alleen een diepe tevredenheid. 
Er valt een ruis weg en ik ga dan weer mijn diepere passies voelen en die oneindige liefde voor het leven zelf en de kracht en mogelijkheden die ik heb om mijn leven te creëren.

Vanuit die verbinding kijk ik met nieuwe ogen naar mijn kinderen. De schoonheid, de puurheid. En dat zit in ons allemaal. Alles wat je hoeft te doen is naar binnen gaan. 
En dat kan op vele manieren. En begint in mijn ogen met liefde, geduld en zachtheid naar jezelf toe. Elke stap leidt je dieper en dieper en wordt makkelijker. 

dsdsdsddsd

Meditatie, mijn sleutel tot verbinding

Meditatie brengt me terug van de wereld buiten mij naar de wereld in mij. Wanneer ik die weer zie en daar rust en aandacht kan brengen, kan ik me weer vanuit connectie afstemmen op de wereld buiten mij.
Ik mediteer dagelijks en kijk altijd waar ik zin in heb. Een geleide meditatie als ik moe of uit verbinding met mezelf ben. Een visualisatie met kleuren of gericht op de chakra’s om mijn trilling weer te verhogen. Een adem practice of body scan om mijn lichaam te ontspannen en eventuele spanning los te laten. Luisteren naar binaural sounds om te connecten met de bron en mijn hart. Mezelf begeleiden met een visualisatie op een mooie plek om boodschappen van mijn gidsen, zielengroep of eigen ziel te ontvangen.

Hoe je in verbinding komt met jezelf kan heel divers zijn. Maar om te connecten met je kids, dien je eerst een werkelijk lijntje te hebben met jezelf…
Denk aan: bewust wandelen in de rust, yoga beoefenen, gaan sporten en je hoofd leegmaken, alles opschrijven wat je voelt en ervaart… zodra je een paar keer hebt ‘geproefd’ aan echte rust, kalmte en verbinding, hoe makkelijker je jezelf kunt inspireren om in die energie te stappen.

Zet een intentie voor een diepere verbinding, geen doel of verwachting

Intenties zetten gaat over voelen wat je nodig hebt en daarop vertrouwen. Doelen stellen en verwachtingen hebben, gaan over zaken controleren en sturen, ofwel invloed uitoefenen op het proces – de reis – en de uitkomst.

Wanneer je dieper wilt verbinden, zeg je ook Ja tegen alles wat je tegenkomt vanbinnen. Wanneer je daar Ja tegen kan zeggen, en puur de intentie hebt om dieper te connecten met jezelf, dan kan alles verzachten en gewoon aanwezig zijn. Wanneer je als doel hebt om rustig te zijn en de verwachting hebt dat je Zen gaat worden, dan leg je nogal wat druk en forcing op jezelf. Dan is de verbinding niet puur maar gestuurd. En moet het die richting ook opgaan… en wat nou, als dat ‘mislukt’? Ben je dan nog steeds zacht naar jezelf?
De energie waarmee je een diepere verbinding aangaat is daarmee eigenlijk het allerbelangrijkste. 

Alles wat we doen, doen we met een bepaalde energie

Niets in of om jou heen gebeurt zonder reden of (onbewuste) intentie. Wanneer je verdrietig bent en dit uit naar je partner en hunkert naar troost, dan heb je een bepaalde intentie (verdriet uiten en daarmee troost halen). Wanneer de buurvrouw jou een roddel vertelt over een ander en jij luistert zonder oordeel voor wie of wat dan ook, dan zet je daarmee een intentie (ik kies geen partij en oordeel niet over wat er gebeurt). Wanneer je niet tevreden bent in je baan maar de inkomsten goed kan gebruiken en dus zegt tegen jezelf dat je niet moet zeuren, dan is dat jouw intentie naar jezelf toe (ik blijf waar ik ben, dat is goed genoeg, ik moet niet meer willen).

Alles wat je doet en ervaart zendt iets uit en zo staan we altijd met elkaar in verbinding. En wanneer jij de verbinding met jezelf onder de loep neemt en eerlijker en liever durft te worden naar jezelf, dan is de kans zeer groot dat je deze energie ook overbrengt op de wereld buiten je, zoals je kinderen.

Zelfliefde + intentie = groei

Hoe meer je aansluit bij jezelf, hoe meer je openstaat voor jouw kind

Verbinden met jezelf wordt natuurlijker en daarmee komt er meer ruimte voor jouw kind en alles wat er in hem of haar leeft. 
Een goede ouder durft in mijn ogen eerlijk te zijn naar zichzelf. Wat leeft er in mij? Wat heb ik nodig? Om van daaruit ruimte te kunnen maken voor jouw kind en zijn verhaal.

Zielsafstemmingen, een diepere connectie maken met jouw kind

In mijn praktijk maak ik – veelal op afstand – contact met kinderen op een diepere laag, op zielsniveau. We hebben allemaal een ziel, een diepere jij, maar in onze maatschappij wordt juist veel gevraagd van ons hoofd. En dat terwijl we zoveel meer zijn! 

Bij een afstemming maak ik dus contact op zielsniveau en sluit ik aan bij het verhaal van het kind.
Wat wil het vertellen over wat er leeft in hem of haar en in het gezin? Kinderen met paniekaanvallen, slecht slapen, angsten, problemen op school. Ik haal naar voren wat belangrijk is, afgestemd op wat het kind wilt vertellen. Kinderen zijn wijs genoeg om te delen wat er in hen leeft en weten daar vaak zelf oplossingen voor te bedenken.

Lieve jij, begin bij jezelf en haal alles uit jouw verhaal. 

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou (of je kind) kan betekenen? Lees via de knop hieronder meer over mij, en ik sta graag voor je klaar.