In contact met je gids

In contact met je gids

In contact met je gids

In de vorige blog heb ik jullie verteld dat ieder van ons bij de geboorte één (of meerdere) gids krijgt. In verschillende fases van je leven kan het zijn dat je een nieuwe gids krijgt, die vanuit zijn specialisme je bijstaat op een bepaald stuk. Bijvoorbeeld wanneer je meer gaat doen met persoonlijke ontwikkeling en groei, wanneer je voor het eerst vader of moeder wordt, of je gaat storten op een hele nieuwe baan die andere vaardigheden en talenten van jou vereist.

Er is sowieso een gids die je vanaf de babytijd begeleid tot het tijd is om weer naar ‘huis’ te gaan. Deze gids maakt jou in alle facetten van je leven mee. Er zijn verschillende manieren om in contact te komen met deze hoofdgids. Weet dat het contact wat je maakt, met de keer sterker zal worden zodat jullie band kan groeien.

Zo boven zo beneden

Het is mijn overtuiging dat de meeste gidsen ooit zijn geïncarneerd en hier op aarde hebben rondgelopen. Daarna is er een moment gekomen dat ze hebben gekozen om vanuit ‘boven’ anderen te gaan ondersteunen hier op aarde. Stel dat die gids hier op aarde goed was in zang en muziek, dan zal hij geneigd zijn vanuit zijn eigen kennis en talent, anderen hier op aarde die muzikaal zijn te ondersteunen. Of stel dat een gids heel goed was in schrijven, dan zal hij veel van zijn wijsheid kunnen delen met degene die hij op aarde begeleid. Er zijn gidsen in allerlei soorten en maten die zich inzetten vanuit hun eigen kracht en bekwaamheid. Er is geen enkele gids die alles kan en weet, net als wij hier, zullen zij dan gewoon netjes doorverwijzen of navragen bij wie het wel weet.

Dus of je nog boven bent of beneden, doen waar je passie ligt lijkt altijd het doel te zijn… en wie kan je daarin beter ondersteunen dan je gids?

Manieren om in contact te komen

Je gids zal het contact alleen maar aanmoedigen. Je gids heeft ervoor gekozen jou onvoorwaardelijk te steunen en kan je in het contact van veel inzichten en handvaten voorzien. Als mens zijn we uniek, dus wat past jou om het contact te versterken?

Meditatie

Tal van geleide meditaties via bijvoorbeeld YouTube begeleiden je met behulp van wat fantasie en voorstellingsvermogen naar een mooie plek om daar je gids te ontmoeten.

Je kunt ook zelf in de stilte gaan zitten, je in een mooi bos of op het strand wanen, een rustig plekje uitzoeken en vragen of je gids naderbij komt. Deze methode vereist wel wat meditatie ervaring.

Energie voelen

Ga zitten in de stilte, de rust. Probeer je hoofd leeg te maken en vraag in gedachten of alle energie, personen, zielen, wat dan ook, uit jouw aura (energieveld) willen gaan. Vraag ook of je gidsen uit je aura willen stappen. Voel even hoe dat voelt. Vraag dan of je hoofdgids weer in je aura wil stappen. Voel je niets? Vraag of hij dichterbij komt. Voel je gewaarwordingen, tintelingen, beweging, verandering in de lucht of bijvoorbeeld kou of warmte, dan kun je ook vragen of hij je rechter – of linkerschouder aanraakt.

Je kunt hiermee spelen, en voelen. Het boek van Gordon Smith ‘Intuitive studies. A complete course in mediumschap’ geeft ook veel handvatten.

Vragen om tekenen

Een bekend Amerikaans medium schreef een boek over de tekenen uit het universum. ‘Tekenen zijn overal,’ door Laura Lynn Jackson.

Bedenk een teken: een (gek) dier, een cijfer of een symbool bijvoorbeeld. Bijvoorbeeld een rode 8. Vraag je gids dan hardop of in gedachten of hij middels dit symbool kan laten zien dat hij aanwezig is. Of vraag je gids de rode 8 te laten zien wanneer je over je grenzen gaat. De rode 8 kan overal om je heen verschijnen in de buitenwereld, of in je gedachten. Bij dat laatste wordt het de uitdaging om erop te leren vertrouwen dat je je het niet hebt ingebeeld. 

Schrijven

Nadat je door bijvoorbeeld een meditatie wat stilte hebt gekregen in je hoofd, ga je rustig zitten met pen en papier. Het is belangrijk te voelen dat je je leeg voelt, rustig, alsof je net wakker bent en je mind nog niet op volle toeren draait. Rustig en kalm is voldoende, want om te schrijven dien je ook alertheid en focus te hebben. 

Vraag aan je gids om met je te schrijven. Begin bijvoorbeeld met: Lieve gids, wat wil je me vertellen? En kijk wat er opkomt, doorkomt. Beelden, sensaties, woorden, emoties… het kan de start zijn van beginnende communicatie.

Het contact verdiepen?

In de cursus automatisch schrift leer ik je om te schrijven met een gids of overleden dierbare. Het zal de band met je gids versterken zodat het contact duidelijker, sterker zal worden. Uit het contact kun je veel inzichten, wijsheid en liefde halen. Maar misschien wordt het volgen van je hart wel veel gemakkelijker of krijg je zicht op wat je hier precies komt doen op aarde. 

Degenen die je voorgingen in de cursus, hadden binnen een paar dagen al een beginnend schrijfcontact… heb je interesse? Klik dan hieronder voor meer informatie.