De rol van je gids

contact maken met je gids

In the pocket

Een gids is een wijze leraar van binnenuit. Een loyale vriend die altijd in je broekzak meereist. Hij is deelgenoot van jouw avonturen hier op aarde. Stuurt even bij wanneer je van je pad raakt of laat het expres op zijn beloop om jou de maximale inzichten te geven. Een gids is niet van jou, maar is er voor jou, onvoorwaardelijk.

Hij communiceert via jouw intuïtie, ingevingen maar ook je gedachten. De stem in je hoofd (de lieve, niet de veeleisende van het ego) die je voor die van jezelf hield kan zomaar die van je gids zijn. Vind je het vreemd dat je verward raakt, wetende dat jullie als sinds jouw geboorte samen in dit avontuur zitten. Hij voelt net zo vertrouwd als je eigen stem en ongemerkt volg je misschien zijn adviezen op, hoe sceptisch en nuchter je mogelijk bent…

Het contact met een gids

Contact kan via diverse manieren, maar alles begint met de intentie om het te willen en je open te stellen. Net als dat iedereen het leven op zijn eigen manier ervaart, is dat ook zo in het contact met gidsen.

Er wordt in de communicatie met jou gebruik gemaakt van jouw referentiekader. Het kan via beelden zijn, woorden die door je heen stromen, gedachten die door je heen gaan, personen die op je pad komen. Daarom is het van belang bij het vragen van hulp of het stellen van vragen, om los te laten en open te staan voor het antwoord wat mag komen in welke vorm en timing dan ook.

Vertel jij maar wat ik moet doen

Een gids staat absoluut niet boven je en weet lang niet alles. Hij moedigt je aan om je leven in eigen hand te nemen en staat altijd open voor het delen van kennis en inzichten.

Wanneer je in contact wilt komen met je gids kan het een valkuil zijn om je afhankelijk op te stellen. Veel mensen hebben er genoeg van gedirigeerd te worden door anderen, maar ergens kan het ook een opluchting zijn wanneer een gids je vertelt hoe je met al je uitdagingen in het leven om kan gaan. Wanneer je wilt dat een gids de keuzes voor jou maakt, blokkeer je je eigen zoektocht naar je innerlijke zelf maar ook naar het contact met je gids. Overnemen en oordelen is nooit de bedoeling, ze willen je juist dichter tot je eigen wijsheid brengen. 

Ze moedigen je aan om een feest te maken van het leven en zullen nooit proberen onze liefde voor lekker eten, ons enthousiasme, of onze sensualiteit te veroordelen. Er zal geen strenge discipline worden voorgesteld om te kunnen communiceren met hun.

Hulp en inzicht in allerlei vormen 

Stel je een mooi stromend beekje voor. Het water vindt zijn weg, het stroomt vanzelf een richting op. Wanneer jij in het beekje stapt en je mee laat voeren, dan kun je goed je omgeving ervaren en ben je toegankelijk om ervaringen opdoen, welke je misschien niet zou verwachten. 

Wanneer je het beekje in stapt met een bepaald idee of beeld en daaraan vasthoudt, dan zul je alleen dat zien wat je wilt en sta je niet open voor iets anders. Misschien zwem je tegen de stroom in, doe je hard je best of ben je gefocust op een bepaalde plant aan de oever.

Het gaat er om dat wanneer je iets vraagt, je vervolgens in vertrouwen los kunt laten zodat het kan ontstaan.

De wijsheid en kracht in jou versterken

Vanaf het moment dat je geboren wordt staat er iemand klaar voor jou. Ieders doel bevat groei en bewustwording en door ervaringen meer over jezelf leren.

Binnen dat grotere plaatje wordt je gegidst. Gidsen zijn interessant en wijs. Ze weten niet alles, maar wat ze wel weten is hoe jij volledig in bloei kunt komen. Zij beseffen dat jij net zo wijs bent als zij en willen niets liever dan jou daar volledig mee verbinden.

In contact 

Stel je gids een vraag gedurende de dag en schrijf deze op in een notitieboekje. Kijk voor het slapengaan of je, in welke vorm dan ook, antwoord hebt ontvangen en noteer dit zonder te analyseren. Via een beeld, gevoel, gedachte, symbool, ander persoon of gebeurtenis kan zich iets hebben aangediend. Oefen ermee en vertrouw. Je kunt ook vragen: ‘Wat moet ik weten voor de dag van morgen? Of: heb je een boodschap voor morgen?’ Na verloop van tijd kun je achterhalen hoe iets binnenkomt en raak je meer vertrouwd met de energie waaruit je inzichten kunt halen.

Toekomstvoorspellingen

Wanneer de toekomst vast zou liggen, zouden we marionetten zijn zonder vrije wil. Het contact met gidsen kan het leven moeitelozer laten gaan. Daarmee verdwijnen er geen problemen maar zal je houding ten opzichte ervan veranderen. Gidsen willen je ondersteunen in je groei. Ze tillen je hoger en ondersteunen je in de persoon die je bent. Ze nemen niets over, zeker de controle niet.

Ben je nieuwsgierig geworden naar een boodschap over de sleutel in jouw verhaal?